Om.. ingenting

Ponera att du sitter där broder och gör just ingenting. Plötsligt inser du detta ingenting. Vad känner du då? Tomhet, ängslan eller bara lurad. Är vi inte lurade alla? Går vi inte bara runt och väntar på ingenting, eller? Döm om min förvåning när jag kommer på mig själv med att sitta och skriva en massa dumheter om ingenting…

Rent nonsens, ingenting annat. Vad ger mig den rätten att döma vad som är något och vad som är ingenting? Jag gör det ändå. Utan tillåtelse. Tomhet och ängslan känner vi väl alla från gång till gång…. och ändå ingenting. Mitt i allt det här ingenting så finns det ju ändå någonting. Något som är fint eller fult eller bara helt… ingenting. Om någon frågar dig varför du gråter… så svarar du förmodligen det är ingenting. Om någon frågar dig vad du gör, när de ringer så kan jag svära på att du svarar…. ingenting. Trots allt detta ingenting så är det någonting. Du kanske tänker att du ska sitta still en dag och bara göra ingenting…. glöm det!! Ingenting existerar inte. Under tiden som du inte gör någonting, det vill säga ingenting, så händer det en massa saker du inte har planerat. Tiden går, klockans visare kan du inte hindra från att röra sig. Du tappar några hår på huvudet ( jag vet). Tänk bara när du kommer tillbaka från semestern och folk frågar dig vad du gjort… vad svarar du då? Jo, du säger som de flesta andra att du inte har gjort någonting. Efter denna simpla bortförklaring av din givande semester, så spenderar du en halvtimme att berätta hur du målat om i sommarstugan, hur du varit ute med båten och hur ungarna grisade ner bilen på väg till Furuvik. Du som inte hade gjort någonting… LÖGNARE!!!

Tänk då på alla de som gör någonting. Vilket fasligt sjå de måste ha för att hinna med! Om det du berättar, höll dig sysselsatt i fem veckor av din semester… inse då hur sysselsatta de är, som gör någonting under hela sitt liv. De har så fullt upp att de inte har tid att inte göra… ingenting. Om man nu ändå tar sig tid med att fundera över faktumet, ingenting, så blir man ganska snart varse om att allt har ett värde och att ordet ingenting faktiskt innehåller någonting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *